EVOLUCIÓ CONSTRUCTIVA DE LA CATEDRAL DE MALLORCA

EVOLUCIÓ CONSTRUCTIVA DE LA CATEDRAL DE MALLORCA. HISTÒRIA, TÈCNIQUES I MATERIALS EN ELS LLIBRES DE FÀBRICA (1570-1630) (Libro en papel)

Editorial:
EDICIONS UIB
Año de edición:
Materia
Ingeniería civil
ISBN:
978-84-8384-428-1
Páginas:
488
Encuadernación:
Cartoné
-5%
59,00 €
56,05 €
IVA incluido
Agotado

La publicació d'alguns llibres de fàbrica de la Catedral, corresponents a la seva primera etapa constructiva, amb una anàlisi històrica, estudis estadístics i compara-tius, etc., posa a l'abast d'estudiosos un primer contacte de com es van dur a terme els inicis de l'obra fins, més o manco, el portal de Mar per una banda i de l'Almoina per l'altra. El propòsit d'aquesta obra és un estudi semblant, però amb una anàlisi més tècnica, alhora que històrica, aprofitant els coneixements acadèmics i la línia d'investigació i publicacions de l'autor.

El període cronològic triat presenta dues parts diferenciades: una primera etapa que comprèn des dels inicis de la Catedral fins pràcticament la seva meitat, rea-litzada en forma de síntesi dels elements constructius des de dades ja publicades per altres autors. La segona etapa, de recerca i investigació més inèdita, comprèn la darrera meitat de la construcció de la Catedral, especialment a partir de 1570. És en aquest darrer període quan es reinicien amb envergadura les tasques per a continuar el cobriment de les naus de la Catedral fins a 1630, que és quan s'acaben les obres importants a la façana principal. Dues temàtiques s'analitzen en aquest últim apartat: la cronologia constructiva per una part i, per l'altra, els materials de construcció i els mitjans auxiliars utilitzats a l'obra. La major part d'aquest darrer sector es nodreix de les dades que ens aporten els llibres de fàbrica de la Catedral de Mallorca custodiats a l'Arxiu Capitular.

https://ib3.org/resolts-alguns-dels-misteris-de-la-seu

Otros libros del autor